ZG Droid

Malo o mobitelima, tabletima, Androidu, iOS-u…

Dijeljenje kontakata u obitelji? Ništa lakše!

Ako imate potrebu za zajedničkim kontaktima u obitelji (baka, djed, isti prijatelji, kontakti mama i tata druge djece u vrtiću ili školi i slično), na Androidu je to izrazito lako i jednostavno. Jedino što je potrebno otvoriti novi Google mail račun. Sve ostalo se podešava na Android uređajima. Opisat ću proceduru na Androidu 4.+.

Potrebno je otvoriti postavke (settings) te odabrati Dodaj račun (Add account) i odabrati Google.

Kad se pokrene wizard za novi Google račun, potrebno je odabrati postojeći, te upisati podatke o računu stvorenom u koraku 1, te pričekati da se uređaj spoji na račun. Nakon toga će uređaj pitati što se treba sinkronizirati – i tu je sva mudrost: odaberite sve što vam je potrebno/poželjno, ali ne zaboravite označiti sinkronizaciju kontakata.

Gmail

Izbornik u Gmailu

Nakon toga, svaki novi kontakt se može spremiti u taj adresar, bilo preko Android uređaja, bilo preko web sučelja Gmaila (gdje se odabere stavka Kontakti ili Contacts u izborniku s lijeve strane sučelja).

Naravno, s tog je računa moguće slati i email poruke, spremati na GDrive zajedničke stvari, koristiti zajednički GCalendar i slično – već prema potrebama i željama.

Dijeljene kontakte je moguće napraviti i na iOS uređajima, ali kako trenutno nemam niti jedan pri ruci, ne mogu opisati proceduru izrade a ne želim davati krive upute, stoga molim za strpljenje dok ne nabavim jedan (bar za isprobati ovo rješenje).

Single Post Navigation

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s