ZG Droid

Malo o mobitelima, tabletima, Androidu, iOS-u…

Samsung Galaxy S3 – najbolji telefon?

Ne znam kako ljudi percipiraju Samsung, naročito Galaxy S3, ali po meni, to je najbolji telefon ikad. OK, ima dvije sitne mane koje ću mu za sad oprostiti.  Svatko može reći za svoj telefon da je najbolji, naravno, i time afirmirajući svoj izbor. Vjerojatno je tako i kod mene, makar mislim da mogu jedan dio svoje tvrdnje i dobro obrazložiti.

S3 je brz telefon, i njegove 4 jezgre stvarno rade dobar posao. Nije najbrži telefon na svijetu, ali radi izrazito dobro. Kamera je odlična, mjesta ima dovoljno (a i može se proširiti), ekran je fantastičan, konektivnost dobra i stabilna. Izgled je dobar, kvaliteta izrade je vrlo dobra (da, nije odlična, i to je jedna od mana koje ima). Nedostatak ima, ali vrlo je malen: IR bi bio zgodan. Ostalo kod ovog telefona jednostavno – radi.

Samsung-Galaxy-S3-S-III

Najveća mana ovog telefona je OS. Naime, Samsungov TouchWiz je solidan, ali prenatrpan i spor, čak i na mobitelu kakav je S3. Ja sam na svoj stavio CyanogenMod 10.2. Radi odlično (s ponekim manama, ali problem je u tome što CM tim ne može dobiti izvorni kôd drivera za Samsungove uređaje, pa se s nekim stvarima krpaju).

Druga mana ovog uređaja je relativno slaba baterija, 2100 mAh, što se jednostavno i jeftino može nadomjestiti jačom s eBay-a. Ta zamjenska baterija je jača, 3200 mAh, ali s njom ne radi NFC. I tu upirem prstom u drugu manu uređaja, jer recimo LG baš tu NFC antenu ugrađuje na drugi način, u poklopac baterije umjesto u samu bateriju.

Usprkos ovim manama, S3 je odličan telefon. Proširiv, brz, izgledom ne odbojan, možda nije top-tier telefon, no sasvim sigurno nije za baciti. Znam hrpetinu Galaxy uređaja ovog proizvođača koji su neusporedivo slabiji i općenito lošiji (da, OK, i znatno jeftiniji). Sve u svemu, s ovime sam uređajem zadovoljan, a vjerujem da su i mnogi drugi korisnici njime zadovoljni, što se pokazalo i u prodanim primjercima…

Single Post Navigation

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s