ZG Droid

Malo o mobitelima, tabletima, Androidu, iOS-u…

O autoru…

Ove stranice su blog. Glavna stranica je na Facebook-u: https://www.facebook.com/ZgDroid. Na FB-u ima više linkova, a svi tekstovi su linkani na tu stranicu.

Malo o meni: inženjer-prvostupnik informacijskih tehnologija, zaljubljenik u mobilne telefone, tablet uređaje, home automation sustava, s dugogodišnjim stažom u mijenjanju telefona, modificiranju istih, popravljanju i slično. Neko vrijeme pisao za prilog Računala u Večernjem listu, koji je kasnije preimenovan u Online, te kraće vrijeme pisao recenzije mobilnih telefona za PC-Chip.

Trenutno radim u jednoj državnoj firmi, web programer i developer (bar se volim častiti tim nazivima), održavam jedan veliki sustav i par manjih (web aplikacije, ne bavim se održavanjem računala na službenom poslu, to je rezervirano za slobodno vrijeme). U slobodno vrijeme održavam računala, izrađujem web-stranice i čačkam po svojim uređajima (nekoliko mobitela, tableta i pratećih uređaja).

Bavim se Arduinom i Raspberry Pijem (a i ostalim Pi-jevima), izrađujem kućni home automation sustav za upravljanje i monitoriranje, po mogućnosti, svih aspekata svoje kuće (stana). Sve izrađujem sam, osim IoT platforme koja za sad pruža osnovu koja meni trenutno odgovara. U budućnosti imam namjeru stvoriti potpuno vlastitu platformu, čim naučim dovoljno.

Zainteresiranima nudim usluge izrade manjih dinamičkih web stranica s vlastitim miniCMS-om, te većih intranet portala za tvrtke. Prema potrebi, uspostavljam web-sjedišta s nekim dostupnim alatom (WordPress, Joomla itd.). Ujedno se bavim i mid-consultingom za mobilne uređaje (mobilni telefoni, tableti, prijenosna računala), održavanjem takve opreme (programski isključivo i bez programiranja za sad, a hardverskom se stranom bave ovlašteni servisi) te obukom u radu i administraciji. Uz navedeno imam i veliko iskusvto sa sustavom Moodle (pa i certifikat(e)). Zainteresirani se mogu javiti koristeći uključenu formu.